sarcoïdose

Marc speelt graag open kaart met de mensen.

Hierna volgt een korte uitleg van de ziekte waaraan hij lijdt. (Opgelet, het is niet de bedoeling om medelijden op te wekken)

Dit is louter informatief, daar dit tot op heden nog een relatief ongekende ziekte is en waarvan de oorzaak nog steeds niet achterhaald is

Sinds 1994 heeft Marc een hernia in zijn onderrug en ongeveer 10 jaar later kreeg hij te horen dat zijn nek totaal versleten is. Van de sportieve en actieve man welke hij vroeger was, is er niet veel meer over. Maar hij houd er de moed in en door het zingen heeft hij terug een doel in zijn leven gevonden. Hij probeert de mensen te vermaken en zoveel mogelijk te genieten van het leven door zijn zorgen opzij te zetten.

Dit lukt hem grotendeels door zijn positieve instelling en opgewekt humeur.

Zijn spreekwoord is zoals veel van zijn grote voorbeelden, reeds voor hem ook steeds hebben gezegd: “THE SHOW MUST GO ON!”

Korte uitleg:

Sarcoïdose is een auto-imuunziekte (verschillende organen kunnen ook worden aangetast) die wordt gekenmerkt door de vorming van granulomen (een soort weefselknobbeltjes) in aangetaste organen (meestal de longen en lymfeklieren). Ontstekingen op de gewrichten en ruggengraat is bij Marc het grootste probleem !

Oorzaak is niet gekend.
Wordt ook BBS genoemd
Is NIET besmettelijk

Andere mogelijke symptomen:

Andere plaatsen waar sarcoïdose kan optreden zijn o.a.: