Info

Het begon allemaal in 2002 op een vrij podium in Bassevelde, waar ik samen met een andere zanger een eerste lied ten gehore bracht. Dat viel zodanig goed mee, dat ik besliste om hiermee door te gaan. Een late roeping zoals ze zeggen he! Zodoende nam ik ook de beslissing om zangles te volgen en aangezien ik van het Gentse afkomstig ben, zocht ik een zangleraar in mijn stad.

Doordat ik praktisch ben opgegroeid met de muziek uit de vroegere jaren (zeer zeker croonersongs), is mijn liefde voor die stijl blijven hangen! Eén van mijn favoriete crooners is Dean Martin! Vandaar ook de logische keuze voor mijn artiestennaam en songkeuze.

Ja, vele croonersongs komen uit het repertoire van Dean Martin, maar ook andere crooners passeren de revue zoals Matt Monro, Vick Dana, Frank Sinatra, Perry Como en nog vele anderen! Wel is het niet de bedoeling om deze fantastische crooners te imiteren! Ik wil de songs in de originele stijl brengen, maar wel met mijn eigen stemgeluid.
De bedoeling is wel dat de look van deze vroegere jaren even terug tot leven komt.

Om die sfeer terug te brengen treed ik uiteraard op in smoking, met blinkende schoenen, evenals het loshangende originele strikje! Een barkruk en een whisky in de hand, hoort er uiteraard ook bij (het moet gezegd dat de whisky niet echt is, om de simpele reden dat ik geen alcohol drink).

Na verschillende jaren van optredens in zalen, op feesten, kermissen, huwelijksfeesten, in tenten en vele organisaties van allerhande strekkingen, kwam ik dan Pascal Vincent tegen! Na samen eens te hebben opgetreden, waarbij we beiden ondervonden dat het zo goed klikte tussen ons, hebben we dan besloten om samen verder te werken (zie ook biografie Pascal Vincent - Hoofdstuk Links).

Nu we enige tijd verder zijn, hebben we reeds een uitgebreider programma opgesteld! Zolang er positieve reacties zijn, zetten we onze weg verder en proberen we de mensen een zalige namiddag of avond zonder zorgen te bezorgen!
Hopende elkaar eens te mogen ontmoeten op één van onze optredens, groet ik U van harte!

                                                                                                                  Marc Martin.